Reis – 5 dagen wijn maken in Albanië

Maak je eigen wijn in Albanië! Met een groep wijnliefhebbers aan de slag op onze wijnmakerij Kantina Mani in het noorden van het fascinerende Albanië. In september zijn de kallmet en merlot druiven rijp. We gaan zelf druiven oogsten, verwerken en vergisten tot een mooie rode wijn. Hierbij krijg je veel informatie over de theorie en de praktische kneepjes van het wijnmaak-ambacht. Samen bepalen we welke stijl wijn we willen maken met als basis de oude inheemse Kallmet druif. Hard werken als team met daarnaast voldoende ruimte voor vermaak en een excursie in de prachtige Albanese Alpen. Ook gaan we zelf raki stoken en kennis maken met de unieke cultuur en keuken van noord Albanie.

Verblijf in 4-sterren hotel Havana met zwembad in de nabije omgeving van de wijnmakerij. Voorjaar 2024 wordt onze zelfgemaakte wijn naar Nederland getransporteerd en sluiten we het project af met een proef, blending en bottel event. Je neemt dan 6 dozen (36 flessen) zelfgemaakte wijn mee naar huis. Je hebt de optie om nog eens 36 extra flessen eigen wijn bij te bestellen.

We vliegen met Wizzair vanaf Eindhoven rechtstreeks naar Tirana. Vertrek op vrijdag 09:30 uur en de terugvlucht landt weer in Eindhoven op woensdag om 08:55 uur. De prijs voor deze workshop-reis is inclusief de kosten van verblijf, maaltijden en vervoer in Albanië alsmede de kosten van de druiven, het gebruik van de faciliteiten van Kantina Mani en de export kosten om de wijn naar Nederland te brengen en te bottelen.

De prijs is exclusief de kosten voor het vliegticket. Deze reis en workshop wordt onder professionele begeleiding uitgevoerd door Sander Niemeijer en Fatjon Mani. Minimum aantal deelnemers waarbij de reis doorgaat is 6 personen. Neem een kijkje op www.kantinamani.com voor een impressie van Kantina Mani!

Prijs: €1249,- euro per deelnemer

Locatie: Kantina Mani, Shkoder, Albanië

Tijdsduur: 1ste reis Vrijdag 8 sept – Woensdag 13 sept, 2de reis Vrijdag 15 sept – Woensdag 20 sept 2023. Per groep is overleg over data en aantal dagen  mogelijk.

Aantal deelnemers: Minimaal 6, maximaal 10 (leeftijd: 18+)

Neem contact op voor boeken en info