Sanders Zeven Ambachten

Over ons

Sander Niemeijer

Sander Niemeijer is oprichter en eigenaar van Sanders Zeven Ambachten. Na een opleiding tot vliegtuigbouwkundige volgde een carrière in de luchtvaart als project manager bij KLM. In 2021 besloot hij het roer om te gooien en voor zichzelf te beginnen. Naast het maken van distillaten houdt hij zich ook bezig met alternatieve fotografie, koken, glas in lood en het maken van wijn in Albanië.

“Ik ben nieuwsgierig en hou van experimenteren en ontdekken, zowel in de wetenschap als de natuur! Mijn jeugd bracht ik door in Schoorl waar mijn slaapkamer vaak op een biochemisch laboratorium leek en ik lekker in de duinen en de polders kon rondstruinen. Tijdens mijn studententijd in Amsterdam ging ik aan de slag met doka-fotografie en koken waar in beide gevallen de chemische kennis weer goed van pas kwam. Door mijn baan in de luchtvaart kwam ik ook in Albanië terecht waar ik samen met mijn Albanese vriend Fatjon Mani het wijnbedrijf Kantina Mani heb opgezet. We maken daar mooie wijnen en raki van de inheemse Kallmet druif en bieden bezoekers ook daar een echte authentieke ervaring met proeverijen en workshops. Ook in Nederland ben ik nu begonnen met het maken van vruchtenwijn en distillaten waarbij ik veel werk met het fantastische fruit dat in de omgeving van de Heuvelrug te vinden is. Ik voel me aangetrokken tot de oude ambachten, de tradities en de geschiedenis die daarbij horen. Mijn ambitie is om mezelf daarin verder te ontwikkelen en mijn kennis en ervaring te delen met anderen. En met de naam “Sanders Zeven Ambachten” is daar ook in de toekomst voldoende ruimte voor!”

Sander woont met zijn gezin in Driebergen en geeft de workshops distilleren op een prachtige plek in het buitengebied bij Leersum. Sander volgde diverse cursussen en heeft een gedegen kennis over het verwaardigen van wijnen, distillaten en de techniek die hierbij komt kijken. Het bedrijf beschikt over de benodigde vergunningen om alcohol te mogen vervaardigen en opslaan. Neem gerust contact op om te bespreken wat Sanders Zeven Ambachten voor u kan betekenen!

Voor meer informatie over Kantina Mani zie www.kantinamani.com

Voor meer informatie over alternatieve fotografie zie www.freezethelight.com