Workshop – 5 dagen wijn maken in Albanië
Maak je eigen wijn in Albanië! Met een groep wijnliefhebbers aan de slag op onze wijnmakerij Kantina Mani in het noorden van het fascinerende Albanië. In september zijn de kallmet en merlot druiven rijp. We gaan zelf druiven oogsten, verwerken en vergisten tot een mooie rode wijn. Hierbij krijg je veel informatie over de theorie en de praktische kneepjes van het wijnmaak-ambacht. Samen bepalen we welke stijl wijn we willen maken met als basis de oude inheemse Kallmet druif. Hard werken als team met daarnaast voldoende ruimte voor vermaak en een excursie in de prachtige Albanese Alpen. Ook gaan we zelf raki stoken en kennis maken met de unieke cultuur en keuken van noord Albanie.
Verblijf in 4-sterren hotel Havana met zwembad in de nabije omgeving van de wijnmakerij. Het voorjaar van het volgende jaar wordt onze zelfgemaakte wijn naar Nederland getransporteerd en sluiten we het project af met een proef, blending en bottel event. Je neemt dan 3 dozen (18 flessen) zelfgemaakte wijn mee naar huis. Je hebt de optie om nog eens 18 extra flessen eigen wijn bij te bestellen.