Sanders Zeven Ambachten

Workshop Destilleren & Wild maaltijd

Workshop Destilleren & Wild maaltijd

Deze workshop heeft een echt moonshine karakter: samen buiten aan de slag om met koperen ketels op een houtvuur je eigen sterke drank te stoken! Een super leuk en leerzaam uitje en je neemt ook nog eens je eigen fles stooksel mee naar huis. Aan het eind van de workshop weet je alles over distilleren en hoe je verschillende smaken en soorten drank kunt maken.

Na een introductie over hoe alcohol ontstaat volgt een uitleg over het proces distilleren. Daarna is het tijd om enkele voorbeelden te proeven en te kiezen welke soort en smaak drank je wilt gaan maken. Maak een keuze uit onder andere calvados, rum, pruimen of peren eau de vie of ga voor iets meer exotisch als aardbei. Nu is het tijd om de distilleerketel te vullen en in elkaar te zetten. Daarna kan het vuur aan en is het wachten tot het eerste heilige sap uit het buisje komt druppelen! Afhankelijk van de groepsgrootte werk je met z’n 2en of 3en als team aan 1 ketel.

We vangen het distillaat in verschillende delen op en je gaat daarna je eigen ideale blend hiervan maken. Sterk en heftig of liever wat zachter en rondere smaken? Jij bepaald het. Door een zoetstof en/of fruit toe te voegen kan je ook voor een likeur gaan.  Ook krijg je uitleg hoe je jou drank kunt laten rijpen, bv door eikenhout toe te voegen.

Tijdens de workshop zijn er hapjes en drankjes en is er voldoende tijd voor ontspanning en een goed gesprek. Door het overdekte terras van de mooie oude schuur is het geen probleem als het weer iets minder mooi is.

Deze workshop wordt natuurlijk onder professionele begeleiding uitgevoerd en de organisatie beschikt over de benodigde vergunningen om alcohol te mogen produceren

Prijs: €55,- euro per persoon

Locatie: Darthuizen (tussen Doorn en Leersum)

Tijdsduur: 4 uur (13:00-17:00 andere tijden op aanvraag)

Aantal deelnemers: 5 tot 9 personen (leeftijd: 18+)

Direct boeken